contacts

Як обрати
пачку?

На що звертати увагу?

Пачок багато, на них вказано безліч, на перший погляд, незрозумілої інформації.

Слід виділити наступні параметри: країна походження, метод обробки й обсмажка. Вони найбільше впливають на смак чашки та допоможуть з легкість обрати потрібний пакунок під ваші бажання.

Метод обсмажки

ONE LOVE roastery смажить каву під два види заварювання: еспресо та фільтр.

Якщо ви готуєте каву в кавомашинці – тут все просто: обирайте пакунок з поміткою "Еспресо".

Пачки з поміткою "Фільтр" ідеально підійдуть для всіх інших методів заварювання: в чашці, в джезві, в гейзерній кавоварці, для V60 та подібних девайсів і для крапельних кавоварок.

Країна походження

Майже завжди на наших полицях можна знайти зерно з Ефіопії, Кенії, Руанди, Колумбії та Бразилії. Також, час від часу, ми знаходимо унікальні лоти з Індонезії, Коста Ріки чи інших країн.

Все кавове зерно різне, але теруар кожної країни дозволяє виділити такі смакові закономірності:

Ефіопія – цитрусово-квіткова
Кенія – кислотно-ягідна
Бразилія – шоколадно-горіхова
Руанда – фруктово-алкогольна
Індонезія – тропічний букет

Метод обробки

Звертайте увагу ще й на метод обробки: це шліфування смакових властивостей кави.

Натуральний (або ж сухий) метод – це коли кавове зерно після збору фермерментується в кавовій ягоді. Під час цього процесу воно насичується ягідними цукрами, за рахунок чого готова чашка буде солодкою та ферментованою.

Митий метод – це коли зерно після збору одразу очищують від м’якоті, та після цього промивають, що створює більш кислотний та яскравий смак.