Пачок багато, на них вказано безліч, на перший погляд, незрозумілої інформації.
Слід виділити наступні параметри: країна походження, метод обробки й обсмажка. Вони найбільше впливають на смак чашки та допоможуть з легкість обрати потрібний пакунок під ваші бажання.
ONE LOVE roastery смажить каву під два види заварювання: еспресо та фільтр.
Якщо ви готуєте каву в кавомашинці – тут все просто: обирайте пакунок з поміткою
"Еспресо".
Пачки з
поміткою "Фільтр" ідеально підійдуть для всіх інших методів заварювання: в чашці, в джезві, в
гейзерній кавоварці,
для V60 та подібних девайсів і для крапельних кавоварок.
Майже завжди на наших полицях можна знайти зерно з Ефіопії, Кенії, Руанди, Колумбії та Бразилії. Також, час від часу, ми знаходимо унікальні лоти з Індонезії, Коста Ріки чи інших країн.
Все кавове зерно різне, але теруар кожної країни дозволяє виділити такі смакові
закономірності:
Ефіопія – цитрусово-квіткова
Кенія – кислотно-ягідна
Бразилія – шоколадно-горіхова
Руанда – фруктово-алкогольна
Індонезія – тропічний букет
Звертайте увагу ще й на метод обробки: це шліфування смакових властивостей кави.
Натуральний (або ж сухий) метод – це коли кавове зерно після збору
фермерментується в кавовій ягоді. Під час цього процесу воно насичується ягідними цукрами,
за рахунок чого готова чашка буде солодкою та ферментованою.
Митий метод – це коли зерно після збору одразу очищують від м’якоті,
та після цього промивають, що створює більш кислотний та яскравий смак.