Кількість
|
Вартість
|
||
|
Концепція цього лоту особлива - він присвячений одній з найважливіших, втім недостатньо оцінених професій в індустрії виробництва кави – збирачам (picker) кавових ягід. Вони відіграють важливу роль у виробництві якісної кави, при цьому залишаючись незахищеними соціально та фінансово. У Колумбії часто люди покидають цю роботу у пошуках більш надійних альтернатив. Ця програма існує завдяки співпраці трейдера, експортера та локального кооперативу. Ціна за каву від відібраної групи фермерів вища – гарантує заробіток збирачів та їх соціальний захист, крім того у результаті – якісніша кава завдяки кращому відбору вишень.
Кава у Наріно зазвичай обробляється митим методом: ягоди депульпуються та ферментуються у традиційному стилі. Кава сушиться під сонцем у конструкціях типу оранжерей з системою вентиляції, процес висушування зерна займає 10-18 днів.