Hario V60 є найпоширенішим аксесуаром для приготування фільтр-кави вручну.
Воронка V60 в теперішньому вигляді з'явилася в 2005 році. V‒подібна форма та кут нахилу сторони 60 градусів.
Особливістю воронки є жолобки, що йдуть по спіралі ‒ це допомагає активно дегазувати каву і убезпечитись від прилипання фільтру.
Дозування кави
На 1 порцію - 17 г кави на 260 г води.
На 2 порції - 30 г кави на 500 г води.
Параметр помолу
Середній параметр для фільтр-кави.
Температура води
92 - 95 °C.
Час заварювання
2:30 - 3:45 хв, в залежності від об'єму.
Приготування
Зважте та змеліть необхідну порцію кави. Параметр помолу визначає її смак. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак плаский, гіркий та сухий ‒ помол дуже дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.
Підготуйте та нагрійте воду. Помістіть спеціальний фільтр у воронку і пролийте його водою ‒ це допоможе прибрати присмак паперу. Акуратно засипте у воронку змелену каву, поставте воронку з ємністю для готового напою на ваги і відтаруйте їх. Тепер ви готові до приготування!
Запустіть таймер. Влийте близько 35/70 г води (на 1 або на 2 порції) щоб змочити і дегазувати каву. Зачекайте 30-40 секунд, після чого почніть перше вливання по спіралі від центру до краю воронки і назад, довівши загальну вагу влитої води до 140/300 г.
Витримайте паузу 10-15 сек, давши воді трохи пройти. Далі зробіть наступне вливання, довівши загальну вагу до 200/420 г. Завершальним вливанням доведіть загальну вагу води до 260/500 г.
Перед тим як почати куштувати вашу каву, перемішайте її в склянці, давши трохи охолонути ‒ смак стане яскравішим та інтенсивнішим.
Насолоджуйтесь!
Для приготування кави за цим рецептом, рекомендуємо придбати набір ONE LOVE coffee: Hario V60 для приготування кави вдома.