Hario V60 є найпоширенішим аксесуаром для приготування фільтр-кави вручну.

 

Воронка V60 в теперішньому вигляді з'явилася в 2005 році. V‒подібна форма та кут нахилу сторони 60 градусів.

Особливістю воронки є жолобки, що йдуть по спіралі ‒ це допомагає активно дегазувати каву і убезпечитись від прилипання фільтру.

 

Дозування кави

На 1 порцію - 17 г кави на 260 г води.
На 2 порції - 30 г кави на 500 г води.

 

Параметр помолу

Середній параметр для фільтр-кави.

 

Температура води

92 - 95 °C.

 

Час заварювання

2:30 - 3:45 хв, в залежності від об'єму.

 

Приготування

Зважте та змеліть необхідну порцію кави. Параметр помолу визначає її смак. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак плаский, гіркий та сухий ‒ помол дуже дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.


Підготуйте та нагрійте воду. Помістіть спеціальний фільтр у воронку і пролийте його водою ‒ це допоможе прибрати присмак паперу. Акуратно засипте у воронку змелену каву, поставте воронку з ємністю для готового напою на ваги і відтаруйте їх. Тепер ви готові до приготування!

 

Запустіть таймер. Влийте близько 35/70 г води (на 1 або на 2 порції) щоб змочити і дегазувати каву. Зачекайте 30-40 секунд, після чого почніть перше вливання по спіралі від центру до краю воронки і назад, довівши загальну вагу влитої води до 140/300 г.

 

Витримайте паузу 10-15 сек, давши воді трохи пройти. Далі зробіть наступне вливання, довівши загальну вагу до 200/420 г. Завершальним вливанням доведіть загальну вагу води до 260/500 г.

 

Перед тим як почати куштувати вашу каву, перемішайте її в склянці, давши трохи охолонути ‒ смак стане яскравішим та інтенсивнішим.

 

Насолоджуйтесь!

 

Для приготування кави за цим рецептом, рекомендуємо придбати набір ONE LOVE coffee: Hario V60 для приготування кави вдома.