Clever Dripper — це один з найактуальніших способів ручного заварювання кави останніх років.
Воронка, за допомогою якої можна готувати каву як імерсійним, так і дріпінговим методом, паперовий фільтр та, власне, кава – це все, що необхідно. Матеріал – пластик, котрий має чудову термостабільність. Декілька рухів, і ви отримувати стабільно смачний результат щоразу.
Дозування кави
На 1 порцію - 16 г кави на 250 г води.
На 2 порції - 29 г кави на 480 г води.
Параметр помолу
Середній параметр для фільтр-кави.
Температура води
92 - 95 °C.
Час заварювання
3:45 - 5:00 хв, в залежності від об'єму.
Приготування
Зважте та змеліть необхідну порцію кави. Параметр помолу визначає її смак. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак гіркий та сухий ‒ помол дуже дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.
Підготуйте та нагрійте воду. Помістіть спеціальний фільтр у воронку і пролийте його водою ‒ це допоможе прибрати присмак паперу. Акуратно засипте у воронку змелену каву, поставте воронку на ваги і відтаруйте їх. Тепер ви готові до приготування!
Запустіть таймер. Влийте одразу увесь об’єм води – 250/480 г води (на 1 або на 2 порції). За 15 секунд після завершення вливання, делікатно розмішайте кавові частинки, що розташувались на поверхні води, ложкою.
На 1:50 хв чи 2:30 хв (на 1 бо на 2 порціі) поставте Clever Dripper на ємність для готового напою. Важливо, аби діаметр ємності для готового напою був меншим за діаметр диску в нижній частині воронки, що відкриває клапан і дає змогу рідині протікати.
Дочекайтесь, поки увесь об’єм напою переміститься з воронки до ємності, що внизу. Готово!
Перед тим як почати куштувати вашу каву, перемішайте її в посуді, давши трохи охолонути ‒ смак стане яскравішим та інтенсивнішим.
Насолоджуйтесь!
Для приготування кави за цим рецептом, рекомендуємо придбати Набір ONE LOVE coffee: Clever Dripper для приготування кави вдома.