Джезва — традиційний, один з найдавніших  та, можливо, найбільш поширених спосіб приготування кави.

 

Дозування кави

13 г — 3 чайних ложки з гіркою на 100 г води.


Параметр помолу

Дрібний, як пудра.


Температура води

Кімнатна.


Час заварювання

2:30 - 3 хв.

 

Приготування

Зважте та змеліть необхідну порцію кави.

Параметри помолу визначають смак напою. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак гіркий та сухий ‒ помол занадто дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.

 

Далі, увімкніть нагрывальний елемент, засипте у джезву 13 грамів кави та залийте 100 грамів води кімнатної температури.

Поставте джезву на нагрівач та перемішайте її вміст на 20 секунді, аби рівномірно розподілити кавові частинки. 

 

Після цього, на 1 хв. 20 секунд, розмішайте каву.

Приблизно на 3 хв кава підніметься. Розмішайте її ще раз та перелийте до чашки.


Насолоджуйтесь!