Джезва — традиційний, один з найдавніших та, можливо, найбільш поширених спосіб приготування кави.
Дозування кави
13 г — 3 чайних ложки з гіркою на 100 г води.
Параметр помолу
Дрібний, як пудра.
Температура води
Кімнатна.
Час заварювання
2:30 - 3 хв.
Приготування
Зважте та змеліть необхідну порцію кави.
Параметри помолу визначають смак напою. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак гіркий та сухий ‒ помол занадто дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.
Далі, увімкніть нагрывальний елемент, засипте у джезву 13 грамів кави та залийте 100 грамів води кімнатної температури.
Поставте джезву на нагрівач та перемішайте її вміст на 20 секунді, аби рівномірно розподілити кавові частинки.
Після цього, на 1 хв. 20 секунд, розмішайте каву.
Приблизно на 3 хв кава підніметься. Розмішайте її ще раз та перелийте до чашки.
Насолоджуйтесь!