Aeropress було вигадано професором Аланом Адлером в 2005 році.

 

Цей пристрій дуже швидко завоював любов кавоманів у всьому світі, завдяки своїй простоті, зручності й можливості отримати будь-який бажаний результат шляхом експериментів.


Головною відмінністю від інших фільтрових способів приготування є те, що кава в Aeropress заварюється під довільним тиском людини, яка її готує. Завдяки цій властивості напій виходить більш щільним і насиченим за смаком.

 

Дозування кави

18 г кави на 220 г води.

 

Параметр помолу

Середньо-дрібний параметр для фільтр-кави.

 

Температура води

91-95 °C.

 

Час заварювання

1:30-2:30 хв.

 

Приготування

Зважте та змеліть необхідну порцію кави. Параметр помолу визначає його смак. Експериментуйте з кавомолкою в пошуках кращого результату. Якщо смак гіркий та сухий ‒ помол дуже дрібний, кава солонувата і невиразна ‒ помол занадто грубий.

 

Підготуйте і нагрійте воду. Помістіть спеціальний фільтр в перфоровану кришку і пролийте його водою - це допоможе прибрати присмак паперу. Акуратно засипте в пристрій змелену каву, поставте Аеропресс на ваги і відтаруйте їх. Тепер ви готові до приготування!


Запустіть таймер. Влийте увесь об’єм води - 220 г, ретельно перемішайте каву лопаткою, щоб позбутися від грудочок кави. Щільно закрийте Аеропресс кришкою, на 1:00-1:05 хв. переверніть його на ємність, куди продавлюватимете каву.

 

Почніть тиснути на поршень. Від сили вашого тиску залежить концентрація смаку. Продавлювати можна або в один етап, або варіювати зусилля: від високого до низького чи навпаки. 

 

Отримавши весь об’єм кави, ви почуєте шиплячий звук повітря — припиніть продавлювання. Ваш кава готова! 

 

Перед тим, як почати куштувати вашу каву, перемішайте її в посуді, давши трохи охолонути ‒ смак стане яскравішим та інтенсивнішим.

 

Насолоджуйтесь!

 

Для приготування кави за цим рецептом, рекомендуємо придбати Набір ONE LOVE coffee: Aeropress для приготування кави вдома.