Курс “Готуємо каву вдома”

Приготування кави сьогодні - це цілий ритуал. Ми пропонуємо зануритись у світ кави сучасного зразка і розібратись в “альтернативних” методах приготування.

Наскільки різноманітною може бути кава, і чому вдома напій виходить не такий, як у бариста в кав’ярні? Який з методів буде більш насичений, а який - м’який; який варто вибрати, щоб збадьоритися, а який підійде для затишного вечора в колі друзів?
Серед різноманіття способів приготування, ви знайдете той самий, котрий найбільше прийдеться вам до смаку та навчитесь готувати його вдома.
 Кожне з 4-х занять курсу триватиме 2,5 години і складається із теоретичної частини, майстер-класу від бариста і практичного майстер-класу, на якому ви будете вчитись готувати каву самостійно. Заняття проходять в групах до 8 чоловік, що дозволяє кожному учаснику отримати консультацію і допомогу тренера.


Під час курсу ви дізнаєтесь:
-історію походження кави;
-який шлях проходить цей продукт, перш ніж стати напоєм;
-як вибрати хорошу каву серед безлічі різновидів і регіонів вирощування;
-“золоті” правила приготування кави, якими користуємось ми і професіонали з усього світу;
-головні переваги і особливості кожного з методів приготування;
-відповіді на питання про каву, які давно не дають вам спати ;)

 

Курс складається з 4-х занять:


Заняття 1
2 год

Капінг - це метод професійної оцінки кави, дегустація, яка допоможе вам навчитись розрізняти різні сорти кави і відчувати відтінки смаку. Ви дізнаєтесь, який шлях проходить кавове зерно до того, як потрапить у вашу чашку; на що слід звертати увагу, при виборі зерен; продегустуєте 8 різних сортів арабіки.
 

Заняття 2
2,5 год

Джезва (кава по-турецьки) – це один з найбільш популярних методів приготування кави. Про історію і культуру цього напою можна говорити годинами. А приготування кави в джезві приховує в собі безліч тонкостей та нюансів. Як правильно готувати каву цим загадковим методом - дізнаємось від наших бариста.

 

Заняття 3
2,5 год

Пуровер (Hario v60, Chemex) – цей метод став популярним відносно недавно, але винайдений був за сто років до того. Назва “пуровер” пішла від англійського «pour over», в буквальному перекладі - лити зверху. Це ритуал, який часто називають кавовою церемонією. Ви навчитесь готувати каву цим методом з допомогою двох різних девайсів: Hario V60 і Chemex.

 

Заняття 4
2,5 год

Аеропрес (Aeropress) - це наймолодший спосіб приготування кави. Його сконструював відомий винахідник і викладач Стенфордського університету Алан Адлер в 2005 році. Готувати каву в Аеропрессі зручно, як вдома, так і в подорожі. На останньому занятті курсу и розберемось в особливостях і перевагах цього методу.
 

Спробуйте все, і обравши метод, який найбільше прийдеться до смаку - готуйте та експериментуйте!